IDAHOT

Voor een SOGIE-vriendelijker beleid

Partners

Reeds enkele jaren slaan de regenbooghuizen van Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen en çavaria de handen in elkaar om de lokale overheden op te roepen in deze periode de regenboogvlag aan hun gemeente- of stadhuis uit te hangen. Sinds 2019 wordt deze actie gecoördineerd door het regenbooghuis uit uw regio.

Hieronder vind je een lijst van alle partners.

Casa Rosa

Casa Rosa is een expertisecentrum rond het LGBTI+ thema. Als partner van lokale actoren zet Casa Rosa actief in op gelijke kansen voor LGBTI+ personen op lokaal niveau in Oost- en West-Vlaanderen. We ondersteunen die lokale actoren vraaggestuurd bij de uitbouw van een LGBTI+ inclusief beleid. Samen strijden we tegen discriminatie, stigmatisering en vooroordelen om zo het fysiek, mentaal en sociaal welzijn van LGBTI+ personen te verhogen.

Daarnaast is Casa Rosa ook een laagdrempelig, veilig en fysiek aanspreekpunt en ontmoetingscentrum voor LGBTI+ personen. Nood aan een luisterend oor? Onze onthaalmedewerkers staan voor je klaar! Plan je gesprek door te mailen naar onthaal@casarosa.be.

Wil je nieuwe mensen ontmoeten? Wekelijks op zaterdag gooien we de deuren open en zijn er de Open Salons waarop iedereen welkom is. Koffie, thee en water zijn ter beschikking aan een vrije bijdrage. Je bent ook welkom in een van de meer dan 25 West- & Oost-Vlaamse verenigingen die bij Casa Rosa aangesloten zijn.

Casa Rosa
Kammerstraat 22
9000 Gent
 09-269.28.12
 www.casarosa.be

Het Roze Huis

Het Roze Huis Antwerpen is de LGBTQIA+ koepelorganisatie voor de provincie Antwerpen
Onder ons vallen zo'n 31 tal verenigingen die allemaal op hun eigen manier bezig zijn met het LGBTQIA+ thema.

Ook het Roze Huis heeft een eigen aanbod, waaronder een onthaalwerking indien je vragen hebt over je seksualiteit, genderidentiteit- en genderexpressie, een buddywerking voor trans - en non-binaire personen en een ontmoetingsmoment voor LGBTQIA+ personen met een cultureel diverse achtergrond. Voor meer info, kijk op www. Het Roze Huis.be of volg ons op sociale media @hetrozehuisantwerpen

Het Roze Huis - çavaria Antwerpen
Draakplaats 1 & 2
2018 Antwerpen
 03-288.00.84
 www.hetrozehuis.be

UniQue, Vlaams-Brabants Regenbooghuis

UniQue, het Vlaams-Brabants Regenbooghuis, ondersteunt vrijwilligers en aangesloten verenigingen in de regio Vlaams-Brabant bij het realiseren van hun doelstellingen. Samen met hen versterkt ze individuen om hun seksuele oriëntatie en genderidentiteit positief te beleven. UniQue wil aan de hand van sensibilisering en acties ook de maatschappelijke kijk daarop verruimen.

Met de hulp van de aangesloten groepen zorgt UniQue voor een (t)huis voor holebi’s, trans personen, en hun omgeving. Dat doen we door hen informatie en ondersteuning aan te bieden en activiteiten te organiseren. Wie met vragen rond genderidentiteit of geaardheid zit, kan bij onze onthaalwerkingen terecht voor een persoonlijk gesprek. UniQue beschikt bovendien ook over een mediatheek met een ruim aanbod aan LGBTI+ boeken en films.

Je vindt ons in de Leuvensestraat in Kessel-Lo (Leuven), vlak achter het station van Leuven. Ben je niet van Leuven zelf, dan kan je ook terecht bij de Regionale Antennes in het Hageland of West-Brabant die gevormd worden door de groepen in Aarschot, Dilbeek en Halle.

UniQue, Vlaams-Brabants Regenbooghuis
Leuvensestraat 5 bus 1
3010 Leuven
 016-60.12.63
 www.unique-rbh.be

Regenbooghuis Limburg

Sinds onze lancering op 6 oktober 2012 is Regenbooghuis Limburg hét Limburgs aanspreekpunt rond seksuele en genderdiversiteit en de warme thuishaven voor de Limburgse regenbooggemeenschap.

We ondersteunen de aangesloten regenboogverenigingen, sensibiliseren, informeren en vormen onze vrijwilligers, de verenigingen en de Limburgse gemeenschap.

Regenbooghuis Limburg is ook de fysieke locatie waar alle verenigingen terecht kunnen voor hun activiteiten en waar holebi’s, trans personen en sympathisanten elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer.

Regenbooghuis Limburg
Meldertstraat 38
3500 Hasselt
 info@regenbooghuislimburg.be
 www.regenbooghuislimburg.be/

çavaria

Çavaria inspireert, stimuleert en ondersteunt verenigingen en individuen die opkomen voor een brede kijk op seksuele oriëntatie, genderexpressie en genderidentiteit. Ze streeft het welzijn na en komt op voor de rechten van homo's, lesbiennes, bi's en trans personen in alle aspecten van het dagelijkse leven.

Çavaria is een koepel van meer dan 120 aangesloten verenigingen. Die krijgen ondersteuning, inspraak en vorming aangeboden en vormen samen de holebi- en transgendergemeenschap. Daarnaast richt een gelijkekansenwerking zich tot de brede maatschappij. Çavaria komt op voor holebi's en trans personen door te werken op het structurele niveau. Çavaria voert campagne, informeert, sensibiliseert, lobbyt en opinieert. De gratis en anonieme hulplijn, Lumi, biedt hulp en je kunt er discriminaties melden.

çavaria vzw
Kammerstraat 22
9000 Gent
 09-223.69.29
 cavaria.be