IDAHOT

Voor een SOGIE-vriendelijker beleid

Partners

Reeds enkele jaren slaan de regenbooghuizen van Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen en çavaria de handen in elkaar om de lokale overheden op te roepen in deze periode de regenboogvlag aan hun gemeente- of stadhuis uit te hangen. Sinds 2019 wordt deze actie gecoördineerd door het regenbooghuis uit uw regio.

Hieronder vind je een lijst van alle partners.

Casa Rosa

Casa Rosa is het Oost-Vlaams Regenbooghuis en is de koepelorganisatie van een 20-tal Oost-Vlaamse verenigingen voor holebi’s en trans personen.

Casa Rosa zorgt voor een huis en een thuis voor holebi’s, trans personen en hun omgeving door een ontmoetingsplaats, informatie en ondersteuning aan te bieden en activiteiten te organiseren. Casa Rosa richt zich op alle individuen en groepen die interesse hebben in en werken rond seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

In afwachting van de heropstart van het West-Vlaams regenbooghuis, neemt Casa Rosa tijdelijk de ondersteuning van de provincie West-Vlaanderen over.

Casa Rosa
Kammerstraat 22
9000 Gent
 09-269.28.12
 www.casarosa.be

Het Roze Huis

Het Roze Huis- çavaria Antwerpen is de LGBTQIA+ organisatie voor de provincie Antwerpen.
Onder ons vallen zo'n 30 verenigingen die allemaal op hun eigen manier bezig zijn met het LGBTQIA+ thema.
Bij ons kun je terecht voor een persoonlijk gesprek iedere donderdagavond bij ons onthaal, voor wie met vragen rond genderidentiteit of geaardheid zit. Onze Holebibib heeft een breed aanbod aan LGBTQIA+ boeken en films én we houden toffe boekvoorstellingen. Voor meer informatie, kijk op hetrozehuis.be.

Het Roze Huis - çavaria Antwerpen
Draakplaats 1
2018 Antwerpen
 03-288.00.84
 www.hetrozehuis.be

UniQue, Vlaams-Brabants Regenbooghuis

UniQue, het Vlaams-Brabants Regenbooghuis, ondersteunt vrijwilligers en aangesloten verenigingen in de regio Vlaams-Brabant bij het realiseren van hun doelstellingen. Samen met hen versterkt ze individuen om hun seksuele oriëntatie en genderidentiteit positief te beleven. UniQue wil aan de hand van sensibilisering en acties ook de maatschappelijke kijk daarop verruimen.

Met de hulp van de aangesloten groepen zorgt UniQue voor een (t)huis voor holebi’s, trans personen, en hun omgeving. Dat doen we door hen informatie en ondersteuning aan te bieden en activiteiten te organiseren. Wie met vragen rond genderidentiteit of geaardheid zit, kan bij onze onthaalwerkingen terecht voor een persoonlijk gesprek. UniQue beschikt bovendien ook over een mediatheek met een ruim aanbod aan LGBTQIA+ boeken en films.

Je vindt ons op de hoek van de Diestsesteenweg en de Ijzerenwegstraat in Kessel-Lo (Leuven), vlak achter het station van Leuven. Ben je niet van Leuven zelf, dan kan je ook terecht bij de Regionale Antennes in het Hageland of West-Brabant die gevormd worden door de groepen in Aarschot, Dilbeek en Halle.

UniQue, Vlaams-Brabants Regenbooghuis
Diestsesteenweg 24
3010 Leuven
 016-60.12.63
 www.unique-rbh.be

Regenbooghuis Limburg

Sinds onze lancering op 6 oktober 2012 is Regenbooghuis Limburg hét Limburgs aanspreekpunt rond seksuele en genderdiversiteit en de warme thuishaven voor de Limburgse regenbooggemeenschap.

We ondersteunen de aangesloten regenboogverenigingen, sensibiliseren, informeren en vormen onze vrijwilligers, de verenigingen en de Limburgse gemeenschap.

Regenbooghuis Limburg is ook de fysieke locatie waar alle verenigingen terecht kunnen voor hun activiteiten en waar holebi’s, trans personen en sympathisanten elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer.

Regenbooghuis Limburg
Meldertstraat 38
3500 Hasselt
 info@regenbooghuislimburg.be
 www.regenbooghuislimburg.be/

çavaria

Çavaria inspireert, stimuleert en ondersteunt verenigingen en individuen die opkomen voor een brede kijk op seksuele oriëntatie, genderexpressie en genderidentiteit. Ze streeft het welzijn na en komt op voor de rechten van homo's, lesbiennes, bi's en trans personen in alle aspecten van het dagelijkse leven.

Çavaria is een koepel van meer dan 120 aangesloten verenigingen. Die krijgen ondersteuning, inspraak en vorming aangeboden en vormen samen de holebi- en transgendergemeenschap. Daarnaast richt een gelijkekansenwerking zich tot de brede maatschappij. Çavaria komt op voor holebi's en trans personen door te werken op het structurele niveau. Çavaria voert campagne, informeert, sensibiliseert, lobbyt en opinieert. De gratis en anonieme Holebifoon biedt hulp en je kunt er discriminaties melden. ZiZo-magazine is het uithangbord van çavaria, op papier en online.

çavaria vzw
Kammerstraat 22
9000 Gent
 09-223.69.29
 cavaria.be